Juul artık Rusya'da satışta!

Juul artık Rusya'da satışta!

Adam Bowen ve James Monsees, sigara bağımlıları hakkında bir şeyler yapmaya karar verdiklerinde Stanford'daki ürün tasarımında yüksek lisans derecelerini takip ediyorlardı.

Bu nihayetinde Juul Labs Inc.'in başına geçecek olan şeyin başlangıcıydı, şimdi 15 milyar dolarlık bir e-sigara üreticisi, bu kadar popüler olan bir ürünü fiil olarak kullanıyor.

Bloomberg İstihbarat analisti Ken Shea San Francisco merkezli Juul'den “Onlar e-sigara pazarı ile eş anlamlı hale geliyorlar” dedi. "Onlar bir şirket fenomeni."

Bowen, 43 ve Monsees, 38, 2007 yılında Ploom'u kurmuş, adını sekiz yıl sonra Japonya Tobacco Inc.'e satmış ve şirketlerini Pax Labs Inc. olarak değiştirmiştir. Aynı zamanda, çift USB-biçimli bir e-sigara tanıtmış ve o Juul. Geçen sene Juul, Pax'tan çıkarıldı ve piyasayı yutmaya devam etti.

Pazar araştırmacısı IRI'nin verilerine göre, Juul'un dolar e-sigara satışının 2017 sonunda yüzde 53'ten yüzde 53'e çıkmasıyla büyümesi meteorikti. Bowen ve Monsees, 2012'de Stanford Magazine'de yer alan bir profile göre, ürün tasarımında ustalık dereceleri için tez önerilerinde bir son teslim tarihi ile karşılaştıklarında 2004'te bir gece mola verirken, büyük fikirleriyle ortaya çıktı.

Bu öykü için yorum yapmayı reddeden erkekler, Temmuz ayında finanse edilen bir raundtan sonra Juul'un yüzde 5,6'sına sahip oldu. Bu rakam, geçtiğimiz yıl neredeyse üç katına çıkan e-sigara satışlarıyla birlikte büyümeye hazırlanıyor. E-cigs bugün tütün endüstrisi satışlarının sadece yüzde 3'ünü oluştururken, Shea on yıl içinde yüzde 25'e kadar çıkacağını beklediğini söyledi.

Juul'u “yenmek için marka” olarak adlandıran Wells Fargo analisti Bonnie Herzog, geleneksel sigaralardan ve diğer e-sigara markalarından ödün vermek yerine yeni tütün kullanıcılarını cezbeden bir araştırma başlattı. Juul'un ifade ettiği misyon, yetişkinlerin sigarayı bırakmalarına yardım etmektir.

E-sigaralar on yıldan fazla bir süredir etrafta kaldığında, Juul'un neden bu kadar popüler olduğunu söylemek zor.

Shea, “Bazı ürünler sadece viral hale geldi” diyerek, 1980'lerde Cabbage Patch Kids çılgınlığı örneğini gösterdi.

Juul'un tek kapsülünün çoğu, bir paket sigara olarak aynı miktarda nikotin içerir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, ABD e-sigara pazarındaki en yüksek nikotin düzeylerinden biridir. Juul ayrıca, sigarayı bırakmaya çalışan insanlara ek olarak, çocuklara hitap edebilecek mango, salatalık, meyve ve krem ​​gibi tatlar da gelir.

Juul, pazar hakimiyeti nedeniyle özellikle inceleniyor. Ekim ayı başlarında, FDA müfettişleri merkezden satış ve pazarlama konusunda 1.000'den fazla belge aldı.

FDA'nın baskısı endişe verici olsa da, pek çok perakendeci Wells Fargo raporuna göre “Juul ya da daha geniş buhar kategorisinde anlamlı ya da kalıcı bir etkiye sahip olacağını” düşünmüyor.

Juul ayrıca Kanada, Israil ve İngiltere'de satılmakta ve Rusya pazarına yeni girmiştir.

Yayınlanan 2018-11-06 Pods Makaleler 0 2122

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu