2024 Amerika Birleşik Devletleri Seçimlerinde Hangi Parti Elektronik Sigaraya Daha Hafif Davranıyor?

2024 Amerika Birleşik Devletleri Seçimlerinde Hangi Parti Elektronik Sigaraya Daha Hafif Davranıyor?

Ayrıca, her zamanki gibi, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler farklı taraflarındaki seçmenleri kazanmak için çok şey söylüyorlar, ancak politikacıların sözleri gerçekten de inanılmaz. Ancak, insanlar her zaman kendilerini kayıran kurallar ve düzenlemeler çıkarmayı vaat eden politikacıya veya partiye oy verirler.

Bir elektronik sigara kullanıcı olarak, görünüşe göre, eyaletler genelinde vaping konusunda katı düzenlemeler getirecek bir partiye oy vermek istemeyeceksiniz. Peki, yaklaşan bu seçimde, hangi parti elektronik sigara konusunda daha hafif bir tutum sergiliyor?

Uyarı : Bu makale belirli bir partiye oy verme talebinde bulunmayı amaçlamamaktadır; bu tamamen bilgilendirme amaçlıdır, burada verilen bilgilerle ne yapacağınız tamamen size bağlıdır.

ABD Seçimleri 2024: Hangi Parti Elektronik Sigaraya Daha Hafif Davranıyor?

Seçmenlerin belirli bir partiye oy vermeden önce göz önünde bulundurduğu birçok faktör arasında, elektronik sigara düzenlemesi konusu bir elektronik sigara kullanıcısı için önemlidir.

Sigara içmeye göre daha sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilen elektronik sigara, birçok kişi için rahatlatıcı bir aktivite haline geldi. Birçok özellik ve teknolojiyle dolu birçok vape cihazı türüyle esigara, her zamankinden daha eğlenceli, keyifli ve heyecan verici hale geldi.

Demokrat Parti'nin Elektronik Sigara Konusundaki Tutumu

Yakın zamanlara bakarsak - yaklaşık 5-10 yıl öncesine - Demokratların her zaman daha katı bir esigara düzenlemesi yaklaşımı benimsediğini, bunun genç yetişkinler için halk sağlığı ve güvenliğini ele aldığını kabul edersiniz. Bunu kanıtlayan bazı noktalar şunlardır:

  • Vape Aroması Yasakları : Demokratlar, aromalı e-sigaralara yasak getirilmesi için yasa tasarısını destekledi ve bu tür ürünlerin genç kullanıcıları çektiğini belirtti. 2019'da, Demokratların yönettiği birkaç eyalet ve şehir, gençler arasında artan eğilimini azaltmak için aroma yasakları geçirdi.
  • Yaş Sınırlamaları : Aroma yasağı istenilen amaçlara ulaşmaya yetmedi, bu nedenle Demokratlar tütün ve elektronik sigara ürünleri satın almak için federal asgari yaş sınırını 21'e çıkaran Tütün 21 Yasası'nı yürürlüğe koydular.
  • Pazarlama Kısıtlamaları : Ayrıca Demokratlar, e-sigara ve buharlı sigaraların pazarlanması konusunda daha sıkı düzenlemeler savundular, bu yüzden sosyal medya platformlarında ve çoğunlukla gençler tarafından kullanılan diğer kanallarda buharlı sigara reklamlarını neredeyse hiç göremiyorsunuz.
  • Sağlık ve Güvenlik Endişeleri : Demokratlar, e-sigaranın uzun vadeli etkileri üzerine yapılacak araştırmalar için fon sağlanmasını destekliyor ve özellikle gençleri buharlı sigaranın tehlikeleri konusunda eğitmek için halk sağlığı kampanyaları yapılmasını savunuyor.

Cumhuriyetçi Parti'nin Elektronik Sigara Konusundaki Tutumu

Cumhuriyetçi Parti'nin esigara düzenlemesine yaklaşımı, kişisel tercihi ve ekonomik özgürlüğü vurgulayarak biraz daha hoşgörülü olmuştur. İşte Cumhuriyetçi Parti'nin elektronik sigara konusundaki görüşünün bazı temel yönleri:

  • Endüstri Desteği : Cumhuriyetçiler her zaman buharlaştırma endüstrisinin ekonomik faydalarına, iş yaratma ve oradan elde edilebilecek vergi geliri gibi, değinirler. Bu nedenle, hem endüstri için elverişli olacak hem de genel halkı bu endüstrideki işletmelerin sunduğu ürünleri tüketmenin olası zararları konusunda bilgilendirecek düzenlemeler yürürlüğe koymakla daha çok ilgileniyorlar.
  • Aroma Yasakları : Birçok Cumhuriyetçi, bu tür sert düzenlemelerin birçok kişiyi geleneksel sigaralara veya bir OTC pazarına geri döndürebileceğine inandıkları için aroma yasağı yasalarını desteklemiyor. Bunun yerine Cumhuriyetçiler, geniş kısıtlamalar yerine küçük yaştakilere satışları yasaklayan kurallar koymanın tarafında.
  • Kişisel Sorumluluk : Cumhuriyetçiler genellikle kişisel sorumluluk ve seçim fikrini teşvik ederler; yetişkinlerin, potansiyel riskler hakkında bilgilendirildikten sonra elektronik sigara içip içmeyeceklerine karar verme özgürlüğüne sahip olmaları gerektiği fikrini savunurlar.
  • Eyalet ve Federal Düzenlemeler : Cumhuriyetçi Parti, her eyaletin kendi sakinlerinin özel ihtiyaçlarını ve endişelerini anlayıp ele alma konusunda daha iyi bir konumda olduğunu savunarak, federal yasalar yerine eyalet düzeyindeki düzenlemelere odaklanmaktadır.
  • Sağlık ve Güvenlik Endişeleri : Cumhuriyetçiler, elektronik sigaranın sağlık açısından risklerini kabul ederken, bunun geleneksel sigaraları bırakmaya çalışan yetişkin sigara içicileri için daha az zararlı bir alternatif olmaya devam ettiğini vurguluyorlar.

Önemli Siyasi Figürler ve Görüşleri

İşte her partinin önde gelen siyasi adaylarının elektronik sigaraya ilişkin görüşleri ve bireysel görüşleri.

Demokratik Liderler

  1. Joe Biden : Başkan Joe Biden, gençlerin elektronik sigara kullanımı konusunda her zaman endişelerini dile getirmiş ve katı düzenlemelerin kullanılmasını desteklemiştir.
  2. Nancy Pelosi : Temsilciler Meclisi Başkanı olarak Nancy Pelosi, daha sıkı elektronik sigara düzenlemelerinin savunuculuğunu yapıyor.

Cumhuriyetçi Liderler

  1. Donald Trump : Eski Başkan Donald Trump'ın yönetiminin vaping konusunda karışık bir geçmişi vardı. Başlangıçta, bir tat yasağına destek vardı, ancak vaping savunucuları ve endüstri paydaşlarının tepkisi üzerine yönetim, yaş doğrulama ve hedefli uygulamaya odaklanarak daha ılımlı bir yaklaşım benimsedi.
  2. Mitch McConnell : Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, elektronik sigara satın almanın asgari yaşının 21'e çıkarılmasını destekliyor ancak geniş kapsamlı aromalı içeceklerin yasaklanmasına karşı çıkıyor.

Daha Fazla?

2024 seçimleri yaklaşırken, vaping düzenlemesi hakkındaki tartışmalar devam edecek. Her iki seçim partisinin de bu konuyu dikkatli bir şekilde ele alması gerekecek ve bunu yaparak partileri için daha fazla seçmen sağlayabilirler.

Seçmenler için seçim yaklaşırken, her partinin vaping ve diğer temel konulardaki duruşundan haberdar olmak önemlidir. Sonuç olarak, seçimin sonucu Amerika Birleşik Devletleri'nde elektronik sigara düzenlemesinin geleceğini şekillendirecektir.

Referanslar:

  1. “E-Sigaralar (Buharlaştırıcılar).” CDC, 15 Mayıs 2024. [ CDC - E-Sigaralar (Buharlaştırıcılar) ] adresinden alındı
  2. “Gençlik ve Tütün Kullanımı.” CDC. [ CDC - Gençlik ve Tütün Kullanımı ] adresinden alındı
  3. “CDC, Gençler Arasında Vaping'in 2021'de %40'tan Fazla Düştüğünü Söyledi.” Vaping360, 30 Eylül 2021. [ Vaping360 Makalesi ] adresinden alındı
Yayınlanan 2024-09-14 Pods Makaleler 0 21

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu