Juul neden bu kadar popüler ?

Juul neden bu kadar popüler ?

1. Juul nedir?
Nikotin sıvısını ısıtan bir batarya içeren bir vaping cihazıdır. Kullanıcı, tütün içinde bulunan bir bağımlılık halindeki alkaloid olan nikotini solur ve aerosolü çıkarır. Yanan tütün yoktur ve sigara veya katran yoktur. Juul'un şık bir tasarımı var. Fırçalanmış alüminyumdan yapılmıştır ve bir USB flash sürücüye benzemektedir.

2. Juul ne kadar popüler?
ABD'deki cihazların satışı, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre 2017 yılında bir yılda yüzde 600'den fazla artarak 16,2 milyona ulaştı. CDC'nin bulduğu 2017 yılı sonunda, Juul yaklaşık 3 e-sigara satışından 1 tanesini oluşturdu. Pazar araştırmacısı IRI'nin verilerine göre, Juul’un bu tür satışların dolar payı 2017 sonunda% 16'dan yüzde 53'e yükseldi.

3. Gençler arasında ne kadar yaygındır?
FDA Komiseri Scott Gottlieb bunu bir salgın olarak nitelendirdi. ABD yetkilileri, ilk verilere göre, lise öğrencileri arasında vapingin 2017'den 2018'e yüzde 75 yükseldiğini söylüyor. 

4. FDA ne yaptı?
Tarihinin en büyük koordine edilmiş icra çabası olarak adlandırdığı yazıda, ajans, yazara yasadışı olarak küçüklere e-sigara sattığı 1300'den fazla uyarı mektubu ve para cezası verdi. Eylül ayında, FDA müfettişleri, Juul Labs Inc.’in San Francisco’daki genel merkezini ziyaret ederek, satış ve pazarlama alanında 1.000’den fazla dokümanı ellerinden aldı. Kasım ayı başlarına kadar e-çiğ yapımcılara, gençlik vapingindeki yükselişi "hemen ve büyük ölçüde tersine çevirme" ya da daha sert kurallarla yüzleşme planlarını ortaya koydu. Bu, bir yıl önce, 2022 yılına kadar, vaping cihazlarının küçük yaştaki çocuklara satış yasağının ötesinde ve nikotin bağımlılığı uyarılarına duyulan gereksinimin ötesinde, dört yıl kadar geriye ittiği FDA için bir ton değişikliği oldu. Gottlieb daha sonra, sigara tüketimini azaltma potansiyeline sahip bir sanayinin düzenlemeyle kısıtlanmadığını söylemek istediğini söyledi.

5. E-sigara üreticileri nasıl cevap verdi?
Altria Group Inc., Reynolds ve Juul Labs, tütün alıcılarının yasal yaşını 21'e çıkarmak için yasayı destekleyeceklerini söylediler. Altria, MarkTen tarafından e-sigara MarkTen Elite ve Apex'i FDA'ya kadar piyasadan geçici olarak çekildiğini açıkladı. yeşil ışık. Ayrıca, Nu Mark sigara alternatiflerinin, tütün, mentol ve nane dışındaki tatlarda, ajansın devamına kadar satılmasını da durduracağını söyledi. Juul Labs, bir lezzet yasağı olasılığına karşı geri itti. Şirket, güzel zevklerin yetişkinlerin sigaradan çıkmasına ve değişmeden kalmasına yardımcı olduğunu savunuyor. FDA'ya yapılan yorumlarda, yasağın örneğin internet ve Amerikan yerlilerinin rezervasyonları gibi aromalı kapsüller için “gri bir pazar” yaratabileceğini söyledi. Aynı zamanda, Juul reşit olmayan kullanımı önlemek için 30 milyon dolar harcama sözü verdi. Gizli müşterileri işe alıyor ve öğrencilerle velilerle nikotin riskleri hakkında konuşuyor.

Yayınlanan 2018-11-06 Pods Makaleler 0 2347

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu