Büyük tartışma! JUUL sigara içenleri kurtarıyor mu ? Yoksa yeni bağımlılık mı yaratıyor?

Büyük tartışma! JUUL sigara içenleri kurtarıyor mu ? Yoksa yeni bağımlılık mı yaratıyor?

San Francisco'daki birçoğundan vapeshop kapatmak zorunda kaldı. Ocak ayının sonundan itibaren, San Francisco'da e-sigara satmak yasa dışı oldu. Şehir sınırları içindeki adreslere yapılan online satışlar bile durduruldu. Şehir dışında SF posta koduna e-sigara gönderen mağazalar incelemeye maruz kalacaktır.

Vaping yasaklanırken, yasal tütün satışları her zamanki gibi devam edecektir. San Francisco'da e-sigara satışının yasaklanmasının arkasında, gençlerin vapingiyle ilgili bir panik var. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre, dört Amerikalı gencin birden fazlası elektronik sigara denedi. New England Journal of Medicine'de yayınlanan bir araştırma , 16 ve 17 yaşlarındaki gençlerin% 12'sinin nikotine bağımlı olduğunu ve nikotinin ergen beyni üzerindeki etkisi hakkında alarm verdiğini bildirdi. Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) yakın zamanda e-sigara kullanımını “Amerika'nın gençleri arasında bir kriz” olarak tanımladı .

Bu arada Birleşik Krallık'ta tıbbi kuruluş, sigarayı bırakmaya yardımcı olarak vapingi destekliyor. Londra'da ki yerel vape dükkanım renkli, gelişen, bir çeşit lezzet sunuyor ve mağaza ilanının uzunluğunda bir afiş gösteriyor: “NHS ve Cancer Research UK'ye göre, Vaping sigaradan % 97 daha güvenli.” ( Halk Sağlığı İngiltere, PHE, hükümet yürütme ajansı ve sağlığın korunması ile ilgili yönergeler sunan gazete tarafından Ağustos 2015'te yayınlanan bir rapora göre, doğru rakam% 95'tir .)

ABD'de vaping savaşı, tütün şirketlerinin e-sigaraları nikotin bağımlısı hale getirmenin bir yolu olarak alaycı bir şekilde teşvik ettiklerine inanan aktivistler, politikacılar ve bilim adamları tarafından sürdürülmektedir. İngiltere'de sigara karşıtı kampanyacılar ve sağlık uzmanları, birçok yetişkin sigara içicisi için, elektronik sigara'nın erken ölümden kaçınmak için en iyi umudu sunduğunu düşünüyor.

İngiltere'de NHS, sigarayı bırakmak için e-sigara kullanımını onaylamaya mümkün olduğunca yakın olmaya devam ediyor. West Midlands'daki NHS hastaneleri tesislerde vape mağazalarına yaptırım uygularken PHE, YouTube aracılığıyla, e-sigaraların geleneksel bir sigaradaki tüm iğrenç ve zararlı katranlardan nasıl arındırıldığını gösteren cam kavanozlu iki beyaz kaplamalı uzmanı gösteren bir video başlattı. .

Bilim öfkeyle tartışıyor. Her iki taraftaki akademisyenler kendi önyargılarına uyacak şekilde kiraz toplama verileriyle suçlanıyorlar. PHE, aşılama ve obezite gibi sağlık konularında küresel bir otoritedir, ancak vaping konusunda giderek daha izole bir görünüme sahiptir. İngiltere'de Sigara ve Sağlık Eylemi (Ash) başkanı Deborah Arnott, İngiltere'nin vaping konusundaki şiddetli kampanyası nedeniyle İngiltere'nin e-sigara tartışmalarında zemin kaybettiğini söyledi. 

İngiltere'nin sigarayı ve vapingi ABD'den çok daha sıkı düzenlediğini belirtiyorlar. İngiltere'de yaş, sağlık uyarıları ve nikotin içeriği ile ilgili kurallar vardır. Gençlere pazarlama yasaktır - e-sigaraların TV'de reklamı yapılamaz. İngiltere'de satılan Juul podlarında daha az nikotin vardır: ABD'deki Juul ml başına 50 mg'a kadar içerirken, Avrupa genelinde e-sigaralardaki nikotin seviyeleri İngilizcede bulunan bir AB yönergesi ile ml başına 20mg ile sınırlıdır. 

Büyük tütün şirketleri - Philip Morris, ImperialBritish American Tobacco ve Japan Tobacco - e-sigara potansiyelinin farkına varmak uzun sürmedi ve şimdi hepsi vaping işinde  girdi. ABD'de 2009 yılında Avustralyalı bir girişimci tarafından başlatılan Blu, Lorillard Tobacco tarafından satın alındı ​​ve daha sonra İngiliz şirketi Imperial tarafından satın alındı. 2013 yılında BAT Vype'ı başlattı. 2015 yılında Camel ve Lucky Strike yapımcıları RJ Reynolds, Juul ortaya çıkmadan önce ABD'nin en popüler markası olan Vuse'u üretti. Philip Morris'in ana şirketi Altria, Juul'un% 35 hissesini satın aldı.

Hem İngiltere'de hem de ABD'de e-sigara kullanımı arttıkça sigaranın düşmekte olduğuna dair kanıtlar vardır. 1942'de İngiliz erkeklerin% 82'si sigara içiyordu. 2006 yılında, e-sigara ilk ortaya çıktığında, İngiltere'deki yetişkinlerin% 22'si sigara içiyordu. Sigara içenlerin sayısı şu anda tüm zamanların en düşük seviyesi olan% 14.7'ye düşerken, İngiltere nüfusunun% 7'si düzenli olarak vaping yapıyor. Halka açık yerlerde sigara içmenin yasaklanması, korkunç tümör resimleri içeren logosuz sigara ambalajı ve sigaraların dükkanlarda görülmesinin kaldırılmasının bir etkisi oldu.  Vapingin insanların sigarayı bırakmasına yardımcı olduğuna dair en iyi kanıt, e-sigaraların sakız veya diğer yardımcılara kıyasla bırakma başarı oranını iki katına çıkardığını gösteren bir çalışmadan geliyor. Londra Kraliçesi Mary Üniversitesi'nden Peter Hayek ve arkadaşları, sigarayı bırakmak için NHS'ye giden 880'den fazla kişi arasında duruşmayı gerçekleştirdi. Yarısına, yamalar veya sakız gibi istedikleri biçimde nikotin replasman tedavisi verildi. Diğer yarısına bir başlangıç ​​e-sigara kiti verildi ve bittiğinde kendi satın almaya teşvik edildi. Ocak 2019'da New England Journal of Journal'da yayınlanan sonuçlar, bir yıl içinde e-sigara grubundaki bırakma oranının,% 9.9'a kıyasla % 18'e kıyasla nikotin replasman grubunun iki katı olduğunu gösterdi. Tabii ki, bu eleştirmenleri tatmin etmedi. Araştırmacılar bir yıl sonra deneklere döndüklerinde, e-sigara grubunun çoğu hala vaping yaparken, diğer gruptaki eski sigara içenlerin azı hala sakızdı. Bu yüzden ısrar ettiler, çalışma e-sigaraların ne kadar bağımlılık yaptığını gösterdi.

Biz JUUL Türkiye olarak siz yetişkinlerin sigaradan kurtulmasını ve daha iyi bir gelecek için çalışıyoruz. 

Yayınlanan 2020-02-18 Pods Makaleler 0 4082

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu