Amerika Birleşik Devletleri'nde JUUL ürünlerine son 30 gün erişim nasıl?

Amerika Birleşik Devletleri'nde JUUL ürünlerine son 30 gün erişim nasıl?

Madde Kullanım Araştırmaları Merkezi (CSUR), JUUL ürünlerinin 13-17 yaşları arasındaki 9,865 ABD'li ergenlerin olasılık dışı, ulusal temsili bir örneğinde kullanımını değerlendiren kesitsel bir çalışma yürütmüştür. Anket verileri 2018 Kasım ve Aralık aylarında toplanmıştır. Çalışma katılımcılarına son 30 günde JUUL ürünü kullanıp kullanmadıkları ve eğer öyleyse, ürüne nasıl erişmiş oldukları sorulmuştur. JUUL ürünlerini kendileri aldığını bildirenlere, ürünleri nereden ve kimden satın aldıkları sorulur (örneğin, bir benzin istasyonu veya marketten, internette, bir arkadaştan vb.).

Araştırmadaki geçmiş 30 günlük JUUL kullanıcılarının% 79,6'sının tahmini bir ürünü en az bir sosyal kaynaktan edindiği tespit edildi (örneğin, “başkalarını benim için satın aldı” veya “bana teklif etti”), % 77,5'i ise ürünleri yalnızca sosyal bir kaynaktan edinmiştir. Buna karşılık, araştırmadaki reşit olmayan JUUL kullanıcılarının% 20'si, ürünü en az bir kez kendileri satın aldıklarını, en yaygın doğrudan satın alma yerinin “benzin istasyonu veya market”, ardından “bakkal” olduğunu belirttiklerini bildirdi. vape mağazası veya yalnızca e-sigara satan diğer mağazalar sırasıyla "ve" internette ".

Bu çalışmanın sonuçları, tütün ve buhar ürünlerine erişimin çoğunluğunun sosyal kaynak kullanımı yoluyla gerçekleştiğini tespit eden diğer çalışmalarla tutarlıdır. Veriler ayrıca reşit olmayan erişimi etkili bir şekilde önleyebilecek özel düzenleyici tedbirler hakkında önemli bilgiler sağlar.

Bu noktada, JUUL Labs, tütün ve buhar ürünleri için asgari satın alma yaşını 21'e yükselten ve reşit olmayan erişimi azalttığı kanıtlanan Tütün 21 yasalarını savunmak da dahil olmak üzere, ürünlerinin sosyal kaynak kullanımı ile mücadele etmek için bir dizi kapsamlı önlem aldı. tütün ve buhar ürünlerine. Ek olarak, JUUL Labs, işlem başına satın alınabilecek ürün miktarını sınırlamak için JUUL ürünlerinin yetkili satıcılarına (bir cihaz ve dört paket JUULpod) toplu alım limitleri belirlemiştir.

Ağustos 2019’da, JUUL Labs ayrıca, perakende satış mağazaları için, geçerli bir JUUL ürününün satılmasını yasaklayan herhangi bir JUUL ürününün satışını otomatik olarak bloke eden, perakende mağazaları için bir dizi teknoloji tabanlı standart getirmiştir. yaşı ve kimliğini doğrulamak için elektronik olarak taranır. geçerlik. Bu standartlar ayrıca, şirketin perakendecisinin toplu alım limitlerine uygun olarak bir cihaza ve dört paket JUULpod'a satın alınabilecek JUUL ürün miktarını da otomatik olarak sınırlandırıyor. Veriler, bu sistemin uygulanmasının, perakendecinin yaş doğrulaması ve toplu alım şartlarına uyumu önemli ölçüde geliştirdiğini göstermektedir. Bu eylemler, son yıllarda ciddi bir sorun olarak ortaya çıkan Amerika Birleşik Devletleri'nde buhar ürünlerine reşit olmayan erişimi engellemek ve gençlerin kullanımını engellemek için şirketin çok yönlü stratejisinin bir parçası.

Executive Medical Dr. Mark Rubinstein “Bu yeni veri noktaları, ergenlerin gerçek dünyadaki JUUL ürünlerine nasıl eriştiklerini değerlendirmemize yardımcı olmak ve kendi politikalarımızı ve eylemlerimizi, JUUL dahil tüm buhar ürünlerinin reşit olmayan kullanımını önlemek için bilgilendirmemiz de kritik öneme sahip” dedi. 

Yayınlanan 2019-12-13 Pods Makaleler 0 1329

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu