Juul Labs, Patentlerini İhlal Ettiği İddia Edilen Ürünlerin İthalatını ve Dağıtılmasını Şikayet Etti

Juul Labs, Patentlerini İhlal Ettiği İddia Edilen Ürünlerin İthalatını ve Dağıtılmasını Şikayet Etti

Amerika Birleşik Devletleri'nde tanımlanan ürünlerin pazarlanması. ITC eylemi, Juul Labs'ın şirketin fikri mülkiyetini ihlal edenlerden korumaya yönelik küresel çabalarının bir parçasıdır ve aynı zamanda şirketin elektronik nikotin dağıtım sistemi (ENDS) ürünlerinin yasadışı reşit olmayan kullanımıyla mücadele çabalarında önemli bir rol oynuyor. ITC şikayeti, Çin, ABD ve Fransa’da bulunan 15’den fazla firmanın, Juul Labs’ın patentli teknolojisine dayanan ürünler geliştirdiğini ve sattığını iddia ediyor. Juul Labs, Birleşik Krallık'ta benzer bir eyleme başladı. 

JUUL cihazının piyasaya sürülmesinden bu yana, Juul Labs'ın teknolojik yenilikleri ve zarif tasarımlarını kopyalayan birçok sahte ürünü ortaya çıktı. ITC Şikayetinde belirtildiği gibi, Juul Labs ürünlerinin üretimi sırasında sıkı imalat ve kalite kontrolleri uygularken, sanıkların çoğunun nasıl üretildiği hakkında pek az şey bilinir. Benzer şekilde, Juul Labs, ürünlerini kendi web sitesi üzerinden satarken, yaş sınırı uygulamasına başvururken, sanıkların birçoğu, gerçek bir yaş doğrulama süreciyle çok az veya hiç satılmamış gibi görünmektedir. Özellikle, Juul’un ürünlerinin aksine, suçlanan kopya-kedi ürünlerinin birçoğu, reşit olmayan kullanıcıları cezbetmeyi amaçlayan uygun olmayan tatları içerir - “Bubble Bubble”, “Elma Suyu” ve “Ekşi Sakızlı” gibi tatlar.

Juul Labs İcra Kurulu Başkanı Kevin Burns, “Fikri mülkiyetlerimizi ihlal eden ürünlerin hızla çoğalması pazar payımız arttıkça artmaya devam ediyor” dedi. “Tüketicileri korumak ve reşit olmayan kullanımları önlemek kritik öncelikleridir ve çabalarımıza zarar veren yasadışı kopya-kedi ürünlerini kısıtlamak için uygun olan yerlerde kararlı adımlar atacağız.”

ITC şikayeti, Juul Labs’ın Ağustos marka ticari markasını, yaş doğrulama olmaksızın internet üzerinden taklit ürünler satan 30 sahteciye uyguladı. Ayrıca, 2018'den beri Juul, eBay ve Amazon dahil olmak üzere çevrimiçi pazarlardaki 17.000'den fazla uygunsuz listeyi kaldırmaya çalıştı. Sadece yetkili satıcıların JUUL ürünlerini satmasına izin verilmektedir.

Yayınlanan 2018-11-01 Pods Makaleler 0 2966

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu