Dolaylı buhar ürünlerinde JUUL'ün sigarayı bırakma oranı nedir ?

Dolaylı buhar ürünlerinde JUUL'ün sigarayı bırakma oranı nedir ?

Bu hafta, JUUL dahil olmak üzere buhar ürünlerinin kullanımı ile bağlantılı önemli çevresel, davranışsal ve ürün kullanımı faktörleri üzerine ışık tutan üç çalışmadan elde edilen yeni verileri sunuyoruz. Sonuçlar, Varşova, Polonya’daki 6. Global Nikotin Forumunda sunulmuştur.

Sigara içme, dünyada önlenebilir ölümlerin en başında yer almaya devam etmektedir ve hem doğrudan kullanım hem de yanabilir dumana dolaylı maruz kalma nedeniyle her yıl 8 milyondan fazla ölüme neden olmaktadır. Dünyada yer alan 1.1 milyar sigara içen yetişkini ve çevrelerindeki kişiler için yanabilir sigaralara alternatif seçimler bulmamız çok önemlidir, bu nedenle de bu yılki Forumda araştırmamızı paylaşmaktan memnuniyet duyarız.

BUHAR ÜRÜNLERİNİN KULLANIMI İLE BAĞLANTILI ÇEVRESEL MARUZİYET

30 sigara içen yetişkine yapılan klinik araştırma sonuçları, yanabilir sigaraların kullanımı ile karşılaştırıldığında JUUL sistemi kullanımı ile bağlantılı dolaylı (verilen hava) buharda formaldehit ve karbon monoksit partiküllerinin yaklaşık %99 oranında düştüğünü göstermiştir. Formaldehit ve karbon monoksit partiküllerinin toplam ölçümleri, ürün kullanımı ile ölçülen taban değeri seviyelerinden istatistiksel olarak farklı değildir.

 

Hava kalitesi analizlerinde, solunabilir partiküllerin konsantrasyonları, değerlendirilen her ortamda ve her üründe yükselmiştir. Ancak, havada taşınan partiküllerdeki ortalama yükseliş, diğer buhar ürünü ve yanabilir sigaralara göre JUUL sisteminde daha düşüktür. Oda havasındaki nikotin seviyeleri, istenildiği zaman buhar ürünü kullanımından (ürünü istedikleri zaman kullanma) sonra sigaraya kıyasla %89-95 daha düşüktür. Çalışmayı yapanlar, taban değeri seviyesindeki çevre kaynaklı kimyasalların varlığı ve çeşitliliğinin analizde bir faktör olduğunu not etmiştir.

Rol alternatif nikotin uygulama sistemlerinin mevcut bilimsel durumu ile uyumlu olan bu bulgular, sigara içen yetişkinler için ve etraflarındaki kişiler için çevresel etki konusunda önemli bir rol oynayabilir.

TÜTÜN DIŞI AROMALI JUUL ÜRÜNLERİ, DAHA YÜKSEK BİR YANABİLİR SİGARALARI BIRAKMA OLASILIĞI İLE BAĞLANTILI

Başka bir çalışmadan elde edilen sonuçlar, başlıca tütün dışı aromalı JUUL ürünlerini kullanan sigara içen yetişkinlerin, başlıca tütün aromalı JUUL ürünlerini kullananlara göre, 6 ayda yanabilir sigara ürünlerini başarılı bir şekilde bırakabildiklerini göstermektedir.

Bu çalışma, perakende olarak veya şirketin e-ticaret platformunda son zamanlarda JUUL ürünlerini satın alan 37,000’den fazla ABD’li sigara içen yetişkinleri ele almıştır. Katılımcılar, 6 ay içerisinde online anketleri tamamlamıştır.

Araştırmacılar, JUUL başlangıç kitini satın alan ve en az iki takip değerlendirmesini tamamlayan 21 yaş üzeri 21,332 sigara içen kişiden oluşan alt gruptan gelen verileri analiz etmiştir. Çalışmaya katılanlar, başlangıç seviyesi ve 30 günlük, 60 günlük, 90 günlük ve 180 günlük takip değerlendirmelerini online anketler aracılığıyla gerçekleştirmiştir. Bu değerlendirmeler katılımcılara, değerlendirmeden önceki 30 gün için JUUL aroma kullanımı ve sigara içmeme hatta tek bir nefes bile çekmeme ile ilgili sorular yöneltmiştir. JUUL Laboratuvarları, bu çalışmaya fon sağlamıştır, Madde Kullanımı Araştırma Merkezini (CSUR), bu veri analizinin altındaki araştırmayı bağımsız bir şekilde tasarlamış ve uygulamıştır.

Başlıca mentol bazlı aroması olan JUUL ürünlerini kullanan sigara içen kişilerin, başlıca tütün aromalı JUUL ürünlerini kullanan kişilere göre yanabilir sigaraları bırakma oranı, %14 daha yüksektir. NTM aroması kullanıcılarının da bırakma ihtimali %7 daha yüksektir.

30, 60 ve 90 günlük değerlendirmelerde, tütün aromalı JUUL ürünleri kullanımı ile karşılaştırıldığında mentol bazlı (örneğin mentol ve nane) ve tütün dışı/mentol bazlı (NTM) aromalı JUUL ürünlerinin kullanımının, 60, 90 ve 180 günlük değerlendirmelerde 30 günü geçen sigaradan kaçınma durumu ile pozitif olarak bağlantılıdır. Başlıca mentol bazlı ve NTM aroması kullanan sigara içen yetişkinlerin, 6 aylık çalışma süresinde başlıca tütün aroması kullananlara göre sırasıyla %14 ve %7 daha yüksek ihtimalle sigarayı bıraktıkları görülmüştür.

Yanabilir sigaraları bırakmak isteyen yetişkinlerde aromaların rolü ile ilgili aktif bir tartışma olmuştur ve JUUL Laboratuvarlarında bizler, bu tartışmalar hakkında bilgi almak için araştırma yapmaya başladık. Bu sonuçlar, buhar ürünlerinin tütün dışı aromalarda kullanımının, tütün aromaları ile kıyaslandığında sigara içen yetişkinlerin, yanabilir sigaraları bırakmalarına potansiyel olarak yardım edebileceğini gösteren kanıt yelpazesine katkı sağlamıştır.

 

SİGARA İÇEN YETİŞKİNLERDE NEFES ÇEKME YAPILARINI KAVRAMA (“NEFES ÇEKME TOPOGRAFYASI”)

Üçüncü araştırma, 15 gün süresince JUUL Virginia Tobacco (%5 nikotin) kullanan 30 sigara içen yetişkinin gerçek hayattaki nefes çekme davranışlarını ölçmeyi amaçlamıştır. Çalışmanın 1. Ve 15. Günlerinde deneklerden normalde yaptıkları gibi ürünü kullanmaları istenmiştir. Araştırmacılar akabinde, nefes çekme süresi, hacmi, akış oranı ve nefesler arasındaki süre dahil olmak üzere birçok parametreyi değerlendirmiştir.

Araştırmacılar, nefes çekme sayısı, hacmi ve süresi dahil olmak üzere devam eden kullanım parametrelerinde bir artış ve üründen başlangıçta alınan keyif arasında bir korelasyon olduğunu gözlemlemiştir. Aksine, daha az keyif aldığını rapor eden sigara içen yetişkinler, kullanımı zaman içerisinde düşürmeye ve zaman içerisinde daha kısa nefesler çekmeye başlamıştır.

Sigara içen yetişkinlerin JUUL ürünleri ile nasıl etkileşime girdiğinin anlaşılması önemlidir çünkü mekanize nefes çekme makineleri dahil olmak üzere bizim diğer klinik ve klinik öncesi test koşullarımızın, nefes çekme süresi ve hacmi gibi sigara içen yetişkinler arasında ürün kullanımının gerçek dünyadaki kullanımını taklit etmek üzere doğru bir şekilde kalibre edilmesini sağlamamıza yardımcı olmaktadır. Nefes çekme topografyası çalışmaları ayrıca ürünü ilk kullanımı ve alınan keyfin, gelecekteki sigara bırakma davranışını nasıl etkileyebileceğine dair değerli görüşler sağlamaktadır.

Raleigh, Kuzey Carolina’daki Rose Araştırma Merkezindeki veriler, yaygın olarak kullanılan Laboratuvar referans sistemi için Klinik Araştırma Sisteminin bir versiyonu olan CReSS Pocket kullanılarak toplanmıştır. Bu merkez, sigara içen yetişkinler, bağımlılık, sigarayı bırakma, tütün zararlarını düşürme ve diğer tütün ürünlerinin kullanımı ile ilgili araştırmalar dahil olmak üzere tütün bağımlılık araştırmasında uzmanlaşmıştır.

Nefes çekme topografyası ve genel kullanıcı yapılarına yönelik devam eden inceleme, yanabilir sigaralar için uygun bir alternatif olarak buhar ürünlerinin potansiyel etkisinin bilimsel olarak anlaşılması için önemli olacaktır.

Sunulan tüm veriler ile ilgili daha fazla bilgi için jliscience.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

JUUL Laboratuvarları, ürünlerimizin potansiyel kamu sağlığı etkilerini inceleten sağlam bir şekilde tasarlanan ve titizlikle yürütülen klinik öncesi, klinik ve davranışsal araştırmaları yürütmeyi ve desteklemeyi amaçlamaktadır. Nikotin araştırma ve bilimi üzerine yapılan en büyük uluslararası konferanslardan birinin bir parçası olmaktan dolayı heyecanlıyız ve sigara içen yetişkinler arasında yanabilir sigaraları bıraktırma görevimizi yerine getirmemizi sağlayacak daha fazla veri sunmayı dört gözle bekliyoruz.

Yayınlanan 2019-06-25 Pods Makaleler 0 2913

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu