Dünya devi Altria, Juul'ün %35 hissesini satın aldı.

Dünya devi Altria, Juul'ün %35 hissesini satın aldı.

Tütün devi Altria, Juul'e 12,8 milyar dolar yatırım yaparak, e-sigara üreticisine % 35'lik bir pay alarak, geleneksel sigaralara daha az dayanan yeni bir yola başlamaya başladıklarında, 38 milyar $ değerinde yatırım yaptı.

2017 yılında ana şirket Pax'den ayrılan Juul, son üç yılda elektronik sigara pazarının yüzde 75'ini yakaladı. Juul, konuyu bilen insanlara göre, bilgi gizli olduğundan yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir elde ediyor. 

Kevin Burns'ten CEO, JUUL Labs'den Mesaj:

Bizim kategorimizi ve şirketimizi çevreleyen zorluklarla bize yol gösteren basit ama güçlü bir kuzey yıldızıdır. Dünyadaki önlenebilir ölümlerin bir numaralı kaynağına bir çözüm bulmak - önümüzde büyük bir fırsat tarafından yönlendiriliyoruz - sigara içme. Tüm bu zorluklarla eleştirmenlerimizi dinleyeceğiz. Mükemmel değil. Yaptığımız şeyde sürekli öğreniyoruz ve daha iyiye gidiyoruz.

Büyük ilerlemeler kaydettik ve misyonumuzda eşi görülmemiş başarı belirtileri gösteriyoruz:

JUUL'u 90 gün içinde yanıcı sigaralardan satın alan sigara içenlerin neredeyse% 50'sini göstermektedir.
ABD'deki sigaradaki düşüş oranları son 2 aydaki rekor seviyelerde yer almaktadır ve önceki 3 yıllık ortalamanın neredeyse 3 katında düşüş oranlarını göstermektedir. Bu düşüşün en önemli sebebi elektronik sigarada çığır açan JUUL’un büyümesidir.

Bugün, yolculuğumuzda beklenmedik ve görünüşte mantıklı olmayan bir yatırımcı tarafından birleştirildik. Altria bugün, şirketimizde % 35'lik bir hisseye sahip olmak için JUUL'a 12,8 milyar dolarlık bir yatırımı sunduğunu ve misyonumuzu hızlandıracağını duyurdu. ABD'deki en büyük tütün şirketi ile bir ortaklık ve ortaklık ile gelen tartışmayı ve şüpheciliği anlıyoruz. Şüpheliydik de. Ancak son birkaç ay boyunca, kelimelerle değil, eylemlerle ikna olduk. Aslında bu ortaklık, başarılı sigara içenlerimizi değiştirmemize yardımcı olabilir be elektronik sigaraları deneyimlemesini ve sigarayı bırakmasını sağlayabilir.  Şüphe duyuyoruz. Biz de şüphe ettik. Herhangi bir yatırımın, misyonumuza bağlı olduklarından emin olmak için zorlu ve özel kriterleri karşılaması gerektiğini açıkça belirttik:

Bir yatırımcı misyonumuzu benimsemeli ve desteklemelidir. Bugün Altria, en büyük yatırımıyla şunları söyledi: “Yetişkin sigara içenlerin değişmesi konusunda dünya lideri olan JUUL'a 12,8 milyar dolar yatırım yaparak yetişkin sigara içenlerin sigaralar üzerinde yanmayan ürünleri ezici bir şekilde seçtikleri bir geleceğe hazırlamak için önemli adımlar atıyoruz. Uzun zamandır, yetişkin sigara içenlerin, zarar vermeyi azaltma potansiyeline sahip üstün, tatmin edici ürünler sunmasının, tütün hasarının azaltılmasının en iyi yoludur. JUUL elektronik sigara aracılığıyla, bu hedefe ulaşmak için tarihimize en büyük yatırımı yapıyoruz. JUUL ile misyonunu hızlandırmak için çalışmanın yetişkin sigara içenler ve hissedarlarımız için uzun vadeli faydalar sağlayacağına inanıyoruz. ”


Bir yatırımcı, finansal yatırımları dışındaki somut eylemler ve gerçek değer ile olan bağlılığını desteklemelidir. Altria, yetişkin sigara içenlerin elinde JUUL olma yeteneğimizi hızlandıracak hizmetler sunmayı kabul etti.


Altria, JUUL’un tütün ve mentol bazlı ürünlerin yanıcı sigaraların yanında görünmesini sağlayarak, önde gelen yenilikçi tütün ürünleri perakende raf alanına JUUL erişimi sağlayacaktır. JUUL’un aromalı ürünleri sadece JUUL.com adresinde mevcut olmaya devam edecektir.


Altria, JUUL'un yetişkin sigara içenlere, sigara içicilerinin eklenmesi ve Altria firmalarının veritabanları aracılığıyla yetişkin sigara içicilerine posta yoluyla ulaşmasını sağlayacak.


Altria, JUUL'un erişimini ve verimliliğini artırmasına yardımcı olmak için lojistik ve dağıtım deneyimini uygulayacak ve JUUL, 230.000'den fazla perakende satış noktasını kapsayan Altria'nın satış organizasyonu tarafından desteklenecek.


Bir yatırımcının JUUL e-sigara markası kontrolünde kalmasına izin vermek zorunda kalacaktı. Bu yatırımın bir parçası olarak JUUL tamamen bağımsız kalır ve tam işletim kontrolünü korur. Altria, mevcut% 35 seviyesinin üzerinde ek hisselere sahip olmalarına izin vermeyecek bu anlaşmaya tabi olacağını belirtti.


Bir yatırımcı, çalışanlarımıza ve yatırımcılarımıza fayda sağlayacak fonlar sağlamak zorunda kalacaktır. Bu yatırımın bir parçası olarak yatırımcılara ve çalışanlara anında ve uzun vadeli faydalar sağlanacaktır.


Sonuç olarak, Altria'nın sunduğu yatırım ve hizmet anlaşmaları fırsatından heyecan duyuyoruz. Görevimize ve değerlerimize tam olarak bağlıyız. Güven kazanmamız gerektiğini biliyoruz ve bu ortaklığın erken başarılarımızda iyileşme fırsatı sunabileceğini ve önümüzde yatan fırsatları ve zorluklarla başa çıkabilmemizi sağladığımızı kanıtlıyoruz. Bir adım geri gittiğinizde, başarımız eninde sonunda ürünümüzü yetişkin sigara içenlerin ellerine ve gençlerin elinden alma yeteneğimize bağlıdır. Yetişkin sigara içenler bunu denediğinde işe yarıyor. Ve etkisi hayat değiştiriyor. Bu yatırım ve hizmet anlaşmaları bize bunu yapmamıza yardımcı oluyor.

Yayınlanan 2018-12-20 Pods Makaleler 0 1838

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Menu